Fadderskap eller andel i en bikupa

Fadderskap eller Andel i en bikupa ????  … ja det är frågan…

Jag skall försöka förklara lite vad det är man får om man köper ett fadderskap eller en andel…

Vi börjar med Fadderskap som är dyrast och vilket är främst utvecklat för företag som har miljöprogram i sin verksamhet.

Fadderskapet innebär att du/ni som det står skrivet är “Fadder” för en bikupa som vi på Trångsund.Ax sköter om.   Det billigaste alternativet är ju förstås att kupan är på Kökar i en av våra bigårdar, men det finns också en möjlighet att kupan kan vara placerad på annan plats ( inom Åland) bara du/ni som Faddrar äger eller har skriftligt lov att ställa upp kupan på den plats du/ni önskar, ( priset kommer då att bli dyrare )

Du/ni som Faddrar får den honung som kupan producerar på 250 eller 500 gr burkar men en överenskommen etikett där det står faddertagarens namn och att det är fadderhonung, ( Man har en garanti på 20 kg honung. )

Du/Ni får också ett Certifikat såsom faddertagare som kan uppvisas eller ingå i företagets miljöprogram.   Vi kan också om du/ni vill lägga in er på vår hemsida under fliken “”Fadder / Andelstagare”” såsom bevis på att du/ni har del i vår biodling.

Man får också en genomgång i biodling och även besök vid bikupan.

En Andel då ???

Jo den är nästan som ett fadderskap men då delar man en bikupa med andra andelstagare.  Det är 6 stycken andelar per/kupa.

Som Andelstagare  väljer man i vilken kupa man vill ha andel och sedan får man 1/6 del av den honung som den kupa ger i 250 eller 500 gr burkar. ( Man har här en garanti på minst 3 kg honung.)

Man får också ett Certifikat såsom andelstagare över att man värnar om naturen. Vi kan också om man vill lägga in er på vår hemsida under fliken “Fadder / Andelstagare” såsom bevis på att du/ni har del i vår biodling.

Som Andelstagare får man också om tillfälle ges komma med till en av våra bikupor för att där se hur det ser ut. (Tidpunkt och plats endast enligt Trångsund.Ax tidsplanering.)

Ja det var väl i stora drag vad det går ut på.. säkert har jag glömt en massa men de får ni räkna med… finns det frågor så ring och fråga.. jag har svar på det mesta … annars så hittar jag på något… ha ha…